Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri’nin Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı. Hisarcıklıoğlu, Kayseri’nin; girişimcileriyle, tüccar ve sanayicileriyle, Türkiye’nin yıldız şehri olduğunu vurgularken, kentin ticaretin merkezi ve sembolü haline geldiğini söyledi. ​

İSO 500 ve TİM İlk 1000 İhratçı listelerinde yer alan Kayseri merkezli 27 firmaya 36 ödülün verildiği Kayseri’nin Yıldızları Ödül Töreni; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitçi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da törende hazır bulundu.Sözkonusu  toplantıya Odamızı temsilen Meclis Başkanı Ahmet Hamdi GÖKÇE ve  Yönetim Kurulu Başkanı Naim YAVUZ da katıldı .

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada Kayseri’nin tüm bu coğrafyanın rol modeli ve ilham kaynağı olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de yaklaşık 4 bin sanayi ürününün imalatı yapılıyor. Bunların 904’ü Kayseri’de üretilebiliyor. Ve Kayseri, 208 ürünün üretim kapasitesinde Türkiye’de ilk 3’te yer alıyor. Sadece sanayide değil, eğitimde ve turizmde de ismimizi duyurduk. Hem kış ve kültür turizminde, hem gastronomi turizminde marka haline geldik. Kısaca Kayseri, toprağıyla, insanıyla ve ekonomisiyle, gerçek bir marka şehirdir. Üstelik de tüm bunları, kendi girişimcilerimizin, Kayserili hayırseverlerin emeği ve gayretiyle başardık” dedi.

-Ülkelerin ve şehirlerin gücü müteşebbisler

Ödül alan tüm firmaları tebrik eden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Firmalarımızın kıymetini herkes bilmeli. Zira artık ülkelerin ve hatta şehirlerin gücünün kaynağı müteşebbisleri. Müteşebbisin güçlüyse, ülken de güçlü olur, şehrin de güçlü olur. Dolayısıyla sizleri, Kayseri’nin ve Türkiye’nin gözbebeği, Kayseri iş dünyasının da gurur timsalleri görüyorum. Bu organizasyonun mimarları da özel bir övgüyü hak ediyor. Kayseri Ticaret Odamızı, Sanayi Odamızı, Ticaret Borsamızı, gösterdikleri birlikte ve beraberlikten dolayı kutluyorum. Başkanlarımız Sayın Ömer Gülsoy, Sayın Recep Bağlamış ve Sayın Mehmet Büyüksimitçi’ye bu örnek tutumlarından dolayı teşekkür ediyorum. El ele verince, birlikte çalışınca, istişare ve ortak akıl hâkim olunca, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Kimseyi öteki diye dışlamayalım. Ben, Kayseri’nin gelecekte çok daha iyi seviyelere çıkacağına da inanıyorum.”

Orta Anadolu Üretim Havzası oluşturulması konusuna da değinen Hisarcıklıoğlu, deprem riskinden dolayı Marmara bölgesindeki hem yoğunluğun azaltılmasına hem de kentsel dönüşümün hızlandırılmasına ihtiyaç bulunduğuna işaret etti.